SNOOKER       HISTORIA       REGLER       SPELARE       TURNERINGAR       SVERIGE       LÄNKAR
Titta på och spela snooker i Sverige

Spela snooker

Det är ganska ovanligt än så länge med snookerbord i Sverige. Om du bor i Stockholm är Snookerhallen på Krukmakargatan 34 eller Biljardpalatset på S:t Eriksgatan 52 givna val.
I Göteborg finns tre bord på Royal Biljard på Gustav DahlÚns gata 11 och tre bord på Kville Biljard på Kvilletorget 2.
I Malmö finns tre bord på Monbijougatan 15.

Fullständig förteckning över Sveriges samtliga snookerbord finns på Snooker.se

Var kan man se snooker i Sverige?

Biljardpalatset och Snookerhallen brukar turas om att hålla i SM. Svenska mästerskapen i snooker brukar hållas i maj, någon vecka efter VM. Du kan du se snooker live med några av Sveriges bästa spelare. Inträdet är gratis men köp gärna lite fika eller en öl för att sponsra stället och sporten. En gång om året hålls dessutom dam-SM.

På tv kan man än så länge bara se snooker på Eurosport. Tråkigt nog måste man också för det mesta ha digital-tv för att över huvud taget få in kanalen. Man kan också prenumerera på web-tv från Eurosport och på så sätt se snooker över nätet men detta fungerar tyvärr rätt så dåligt i dagsläget och kostar dessutom pengar.


Kim Hartman

Kim Hartman är en svensk snookerdomare som haft stor betydelse för snookerns framfart i Sverige. Han är även kommentator på Eurosport och är en mycket populär sådan. 2004 utsågs han till årets kommentator på Eurosport. En annan som har kommenterat snookermatcher på Eurosport är Jonas Larsson.